Še zadnjič letos…

Zadnji letošnji, po vsej verjetnosti malo bolj filozofski blog začenjam z  rekom »Be who you are and say what you feel, because those who mind don’t matter, and those who matter don’t mind«.

Že dobro leto »obstajam« na spletni strani… blogov definitivno ne objavljam tako zelo pogosto kot to počnejo spletni vplivneži, ampak nič za to. Pravzaprav sem ugotovila, da je nepomembno, ali so ljudje na tekočem z dogajanjem v mojem življenju, ali ne. Besede, ki so zapisane v mojih blogih so pravzaprav namenjene meni, saj je včasih lažje, če svoje občutke in misli preliješ na papir. Povsem nepomembno je, koliko ljudi to prebere in kakšno je njihovo mnenje… mogoče ravno zato objavljanje teh zapisov nima nekega smisla. Ampak vseeno… še zadnjič letos izpod moje tipkovnice…

Leto 2021… leto razočaranj, padcev, solz pa tudi vzponov in smeha… Leto, ki bi mi moralo prinesti moj tretji nastop na Olimpijskih igrah, s tem pa po vsej verjetnosti zaključek moje plavalne kariere… Velikokrat mi ljudje, ki me srečajo rečejo, da sem vedno nasmejana, a za mojim smehom je bilo v tem letu vse prej kot veselje. Bilo je razočaranje in žalost… občutki jeze, ko po nešteto preplavanih kilometrih in vsakodnevnem garanju ne uspeš doseči svojih ciljev. V življenju nasploh, so vzponi in so padci. Ob pogledu na svojo plavalno kariero, se mi zdi da je bilo padcev precej več, a ne obžalujem nobene odločitve, ki sem jo sprejela na svoji plavalni poti, saj je bila vsaka odločitev točno tisto, kar sem v danem trenutku želela, zato nima smisla gledati nazaj in se spraševati, kaj bi bilo, če bi bilo.

Leto 2021 končujem z iskrenim nasmeškom na obrazu…čez dober teden me čaka še nastop na Svetovnem prvenstvu v kratkih bazenih… V Abu Dhabi odhajam optimistična, saj vem, da sem ne glede na rezultate na tem prvenstvu že spisala čudovito zgodbo… svojo zgodbo. Konec koncev ne gre za cilj, saj šteje predvsem pot. Pot, na kateri sem doživela nepozabne dogodivščine, dobila neprecenljive izkušnje ter spletla ogromno novih poznanstev in prijateljstev. Pot, na kateri sem postala Tjaša kakršna sem.

Ob zaključku tega zapisa bi se rada zahvalila vsem, ki me tako ali drugače podpirajo na moji poti… veste, kdo ste 😉 Vsem želim uspešen zaključek leta in mirne ter srečne božično novoletne praznike… Preživite jih v družbi tistih, ki vam resnično nekaj pomenijo. Sreča je v drobnih, skoraj nepomembnih malenkostih, zato jih nikar ne prezrite 😉