Vtisi po državnem prvenstvu

Z včerajšnjim dnem (18.10.2020) se je zaključilo Odprto državno prvenstvo Slovenije. Ob pogledu na medalje, ki sem jih osvojila na tem tekmovanju, sem pravzaprav ugotovila, da ne glede na to, kaj vse nas še čaka do konca tega leta, ki mi na momente deluje kot nekakšen slab znanstvenofantastični film, to leto pravzaprav sploh ne bo slabo. Poleg tega, da sem v septembru magistrirala, bo do nadaljnjega tudi ob mojem državnem rekordu na 100 m prsno letnica 2020.

Nazadnje sem se pod mejo 1:08 spustila dobrih 5 let nazaj na mednarodnem mitingu na Nizozemskem. Rekorda na državnem prvenstvu nisem pričakovala, a sem zelo vesela, da mi je uspelo odplavati lepo tekmo. S trenerjem Igorjem vsa se po prestavitvi vseh večjih tekmovanj, odločila, da bova v tem obdobju dajala več poudarka na hitrosti ter 50 in 100 m razdalji. Treningi za 200 m prsno bodo prišli na vrsto, ko bo čas za to in mi vsekakor ne bodo ušli ? Zelo sem vesela, da se je delo, ki vsa ga z Igorjem opravila na treningu, pokazalo tudi na tekmi. Tudi na 50 m prsno sem se prvič od leta 2016 kar dvakrat spustila pod mejo 32 sekund. Skratka, s tem državnim prvenstvom sem lahko zelo zadovoljna.

Podelitev medalj 100 m prsno (2. mesto Neža Klančar, 3. mesto Sara MIhalič)

Trenutno se zaradi koronavirusa spet zaostrujejo razmere po celotni Evropi, zato bosta ta dobra dva meseca do novega leta precej negotova. Nihče ne ve, kaj točno bo s tekmovanji, ki smo jih že imeli v planu do konca tega leta. Sama si želim,  da bi lahko nemoteno nadaljevala trenažni proces in, da bi se razmere do naslednjega leta umirile do te mere, da bo majsko evropsko prvenstvo lahko izpeljano nemoteno. Seveda pa je na prvem mestu zdravje. Verjamem, da se v teh nesigurnih časih marsikdo spopada z večjimi težavami kot so odpovedi športnih tekmovanj, ampak tudi za športnike to obdobje ni nič kaj prijetno.  Zato je pomembno, da v teh časih ostanemo pozitivni, pazimo nase in svoje bližnje, se držimo ukrepov in ohranimo upanje, da bomo iz te situacije prišli še močnejši.