Tour de France

Ko sem se odločila, da bom pisala blog, se mi je to zdela precej lahka naloga. Po skoraj enem letu pa vidim, da včasih besed ni tako lahko spraviti na papir, saj je življenje vse prej kot predvidljivo. Pa pustimo sentimentalnost 😊 in poglejmo, kaj dogaja v mojem plavalnem svetu.

Po februarskih pripravah na otoku Lanzarote se je v sredini marca začela nova dogodivščina. Kot bi rekel Igor: “Z nama ni nikoli dolgčas”. Sama priprave v Franciji zelo rada poimenujem “Tour de France”, saj so to po navadi izjemno naporne in dolge priprave, ki se začnejo s tekmovanjem v katerem od francoskih obalnih mest. Tokrat so vse poti vodile v Marseille. Tekma je minila v znamenju PCR testov in zapletov ob pozitivnem rezultatu enega člana naše ekipe.

Marseille –> Font Romeu (1850 m)

Kljub vsej začetni “akciji”, sem se v ponedeljek 22. marca namestila v svojo zaporniško sobico na 1850 metrih nadmorske višine. Zakaj zaporniško sobico? Tisti, ki so že kdaj doživeli ta trening center, dobro vedo, kako je preživeti slab mesec v tej mali sobici s posteljo, tušem in WC-jem ter okenčkom, ki se lahko odpre samo na pol 😉 Osebno imam raje višinske priprave v Južni Afriki, a letos zaradi takšnih in drugačnih okoliščin izvedba le-teh žal ni bila mogoče. V želji po dobrih rezultatih na prihajajočem evropskem prvenstvu, sem zato maksimalno izkoristila možnost za trening, ki nam je bila ponujena v Franciji.

Veselje, ko ti trener s trgovine prinese čokolado 🙂

Seveda tudi na višini ni šlo brez zapletov, saj se jim je slab teden pred našim odhodom domov pokvarila črpalka za ogrevanje vode, voda pa se je shladila na 19°C. Trije dnevi so bilo zato še toliko bolj mučni. Verjetno bom od sedaj naprej za vsak slučaj na priprave nosila tudi neopren…joj kako sovražim mraz 😊

Po vseh dogodivščinah sva se z Igorjem v sredini aprila vrnila domov in se takoj naslednji dan cepila proti COVID-19. Vročine oz. kakšnih hudih stranskih učinkov ni imel nihče od naju. Sem se pa zadnjih 14 dni počutila bolj utrujeno in brez moči, mogoče je to od cepiva, mogoče pa tudi reakcija po višini. Sedaj se počasi sestavljam nazaj in tudi v vodi se počutim že mnogo bolje. Tako je tudi prav, saj je evropsko prvenstvo tik pred vrati.