Prvo tekmovanje

Po slabih dveh mesecih treninga v bazenu, je prišel čas, da svojo formo testiram še na tekmovanju, saj je Nacionalni inštitut za javno zdravje dal zeleno luč za izvedo 44. Mednarodnega mitinga Telekom 2020 v Radovljici. Z Igorjem sva se glede na program sezone in plan treningov odločila, da na tekmovanju nastopim samo v nedeljo, 12.7.2020 v disciplini 100 m prsno. 

Zadnjič sem tekmovala konec januarja 2020, zato pravzaprav nisem vedela, kaj lahko od tekmovanja sploh pričakujem. Bila sem tudi precej utrujena, ker sem imela cel teden naporne treninge in se za to tekmo nisem posebej pripravljala. Plavali smo v zunanjem bazenu, kar zna biti včasih zaradi slabega vremena precej neprijetno, a je bil bazen tokrat obsijan s soncem. 

Dosegla sem kar soliden rezultat in konkurenco ugnala za slabi dve sekundi. Glede na to, da sem na treningu prsne serije plavala že zelo hitro, tehnično pravilno in s pravim občutkom, tega občutka še nisem uspela najti na tekmovanju. To je povsem normalno, saj je bila to šele prva tekma, še vedno pa je v ospredju predvsem delo na treningih. Je pa presenetljivo, da sem lani na tem tekmovanju dosegla skoraj identičen čas z veliko več treninga. 

Z nastopom sem bila zadovoljna, predvsem pa sem bila vesela, da sem lahko zopet občutila tisti adrenalin in borbenost pred tekmo ter oblekla tekmovalne kopalke. Glede nadaljevanja sezone ostajam optimistična, saj gre za enkrat vse lepo po planu. Upam le, da zaradi koronavirusa ne bo prišlo do kakšnih odpovedi tekmovanj ali še česa hujšega.