Prestavitev Olimpijskih iger Tokio 2020

Letošnjo sezono (2019/2020), sedaj lahko rečem, da je že lanska, sem začela nad pričakovanji. Odločila sem se, da izkoristim poletje za pripravo in treninge na prihajajoča pomembna tekmovanja in lovljenje olimpijske norme. Delo se mi je obrestovalo že v začetku oktobra, ko sem na Svetovnem pokalu v Budimpešti osvojila prvo mesto na 200 m prsno z novim absolutnim državnim rekordom. Svoj osebni rekord sem popravila za dobri 2 sekundi, olimpijsko A normo pa zgrešila zgolj za slabih 5 desetink. Prvo mesto sem dopolnila še s tretjim mestom na 100 m prsno. Čez en teden sem odplavala še državni rekord na 200 m prsno v malih (25 m) bazenih. Začetek sezone je nakazoval na še uspešnejšo sezono, ki bi jo zaključila s svojim že tretjim nastopom na Olimpijskih igrah. Pri svojih 25 letih sem začela verjeti, da so se mi vsa leta trdega dela, truda in odrekanja končno začela obrestovati in, da je verjetno sedaj prišel čas, da končno izkoristim svoj potencial in odplavam tekmo svoje kariere. Na začetku sezone še nisem bila povsem prepričana, ali bo moj tretji nastop na Olimpijskih igrah pomenil tudi konec moje kariere. Za to odločitev je bilo še prezgodaj. 

Na decembrskem Evropskem prvenstvu v malih bazenih, sem svojo dobro formo še dodatno potrdila s finalnim nastopom in absolutnim državnim rekordom na 200 m prsno ter polfinalom in absolutnim državnim rekordom na 100 m prsno. Po tej tekmi sem se osredotočila na pripravo za majsko Evropsko prvenstvo v Budimpešti, kjer je bil cilj veliko boljši rezultat kot zgolj olimpijska A norma. 

Kot vsi vemo pa so bile Olimpijske igre prestavljene na leto 2021. Kako sem sprejela to odločitev? Občutki so bili zelo mešani. Sicer menim, da je bila odločitev 100% pravilna, saj športniki po celem svetu nismo imeli možnosti normalno nadaljevati s trenažnim procesom, tudi glede širjenja in obvladovanja pandemije je bilo še veliko odprtih vprašanj. Sem pa bila tudi malenkost razočarana, saj sem sezono začela zares vrhunsko, stvari so se odvijale v pravi smeri in vse je potekalo po planu, zato sem potrebovala še nekaj dni, da sem vse skupaj dobro razmislila. Sedaj menim, da je to lepa priložnost, da se v tem letu še bolj pripravim ter popravim vse malenkosti in napakice, ki jih drugače ne bi imela časa popravljati, skratka imam še eno priložnost, da mogoče kakšno stvar naredim drugače kot sem jo.