2020 se počasi izteka…

Že dober mesec je minil, odkar sem objavila zadnji blog. Mesec je minil precej pestro. Od odličnih rezultatov na tekmovanju v Zagrebu pa vse do neuspelega odhoda na tekmo v Skopje zaradi “lockdown-a”. Če letošnje leto ne bi vsakomesečno poskrbelo za nove preobrate, bi se danes verjetno počasi pripravljala na odhod na Svetovno prvenstvo v Abu Dabiju, ki bi se moralo začeti 15. decembra. Decembrsko evropsko oz. svetovno prvenstvo je po navadi plavalcem pomenilo nekakšen vrh zimske sezone, letos pa so se pravzaprav tekmovanja v 50-metrskem bazenu zavlekla do konca oktobra, v 25-metrskem bazenu pa sem do danes tekmovala le enkrat. O zimski sezoni zato tako rekoč letos sploh ni smiselno razpravljati.

Mednarodni miting Mladost 2020 (Foto: Sasa Wozdecky)

Po odpovedi vseh večjih tekmovanj, sem računala, da bom koledarsko leto zaključila s kakšnim močnim mednarodnim mitingom. V prvem planu je bil nastop v nizozemskem Rotterdamu, a so se organizatorji odločili, da slovenski plavalci zaradi aktualnih razmer v Sloveniji tam ne smejo nastopiti. V igri je do konca leta še nekaj tekem v tujini, ki pa še vedno “visijo v zraku”, saj ne vemo, kako se bodo do takrat stvari obrnile, kaj bo s karanteno po vrnitvi iz tujine, ali nam bodo organizatorji sploh dovolili nastopiti na tekmi, ipd.

Skratka v letošnjem letu se je zgodilo veliko stvari, za katere bi si, verjetno ne samo jaz, želela, da bi se obrnile drugače. Situacija je kakršna je, zato je nesmiselno razpravljati o tem, kaj bi lahko bilo drugače. Gre za stvari, na katere tako ali drugače ne moremo vplivati, zato je najboljše, da jih sprejmemo takšne kot so. Menim, da je trenutno najpomembnejše, da iz situacije v kateri smo, potegnemo največ kar lahko in iz tega kar nam je dano “iztržimo” čim več. Ne glede na vse, imam še vedno možnost, da sem lahko vsakodnevno v stiku z vodo, kar je več kot dovolj za uresničitev vseh mojih ciljev v letu 2021. Če pa nas je letošnje leto kaj naučilo pa je to, da nič ni sigurno in, da svojih planov ne moremo jemati za samoumevne.  Prihodnje leto bo vsekakor prineslo številne nove izzive, katerih pa se že nestrpno veselim.